Fotó: MTI/TASR/Radovan Stoklasa
Robert Fico szlovák miniszterelnök feltételezett merénylõjét veszik õrizetbe a lõfegyveres támadás helyszínén, a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvõ Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én.
Hirdetés

A baloldali, háborúpárti politikusok csak elmélyítenék a meglévő megosztottságokat azzal, hogy hergelő, lázító nyelvezetet használnak, például gyűlöletbeszédet elősegítő beszédmódot. Ahogy azzal is, hogy ezt a gyűlöletet akárcsak megtűrik vagy bátorítják is a politikai közbeszédben, és ezáltal egyre nagyobb valószínűséggel tapasztalják meg társadalmaink a politikai erőszakot és – szélsőségesebb esetben – a terrorizmust

– jelentette ki az Origónak ifj. Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogász felhívta rá a figyelmet, hogy

Itt nem csak üres retorikáról vagy politikai purparléról van szó részükről, a háborúpárti baloldaliak egy része ugyanis ma már olyan gyűlöletbeszédet alkalmaz, amely a fizikai erőszak valószínűségét is megnövelheti – az Egyesült Államokban és immár Európában, beleértve ebbe sajnos Közép-Európát is, mint azt a szlovák kormányfő elleni merénylet is mutatja.

A Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán elkövetett fegyveres merénylet kapcsán ifjabb Lomnici Zoltán, a Századvég tanácsadója megjegyezte, „Robert Fico markáns, békepárti politikus, háborúellenes álláspontját tavalyi kormányra kerülésük óta is bátran hangoztatta. Októberben úgy fogalmazott, hogy semmiféle, Ukrajnának nyújtandó katonai segítséget nem támogat, Ukrajna számára a legjobb megoldás szerinte a katonai műveletek azonnali leállítása”.

A nemzetközi baloldal és progresszív liberálisok szemében ez persze csak demagóg, putyinista megszólalás, de Robert Fico másfél hete is azt mondta: „Szlovákiának semmi köze az ukrajnai háborúhoz”

– tette hozzá a szakértő. Ugyanakkor kiemelte: a háborús pszichózis egyre súlyosabban terjed az Európai Unió tagállamaiban, azonban máig azt mondhatjuk, hogy ez az „állapot” elsősorban a balliberális, globalista érdekeket kiszolgáló politikusok között nevezhető eluralkodottnak.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.