Gulyás Gergely szerint az Európai Parlament (EP) folytatja azt a példátlan nyomásgyakorlást Magyarországgal szemben, amelyet a bevándorláspolitikában elfoglalt kormányzati álláspont miatt alakított ki.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív, illusztráció


Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív, illusztráció

A Fidesz frakcióvezetője szerint az Európai Parlament (EP) folytatja azt a példátlan nyomásgyakorlást Magyarországgal szemben, amelyet a bevándorláspolitikában elfoglalt kormányzati álláspont miatt alakított ki.

Gulyás Gergely az EP állampolgári jogi bizottságának (LIBE) soron következő – a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló jelentéssel foglalkozó – ülésével kapcsolatban nyilatkozott szerdán az MTI-nek.

A politikus tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy világos választási eredmény után megkérdőjelezik az ország szuverenitását.

„Megkérdőjelezik azt a jogunkat, hogy a migráció ügyében mi magunk döntsünk, és bosszút akarnak állni a magyar választópolgárokon azért, mert a kormánypártoknak ilyen mértékben szavaztak bizalmat” – mondta a Fidesz frakcióvezetője, alelnöke, elfogadhatatlannak minősítve ezt.

(MTI)