Fotó: ShutterStock.com, illusztráció
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció
Hirdetés

Nariskin az SZVR honlapján kedden közzétett kommünikéjében rámutatott, hogy Moszkva tárgyalásokat folytat az unió és a tagállamok szakintézményeivel az európai lakosság tömeges védőoltásához való hozzájárulásról, egyebek között a Szputnyik V vakcina alkalmazásával. A kémfőnök szerint az orosz fél nyitott az oltóanyag szabadalomvédelmének visszavonásáról folytatandó tárgyalásokra.

Nariskin az európai vakcináció kiterjesztésének fékezésével vádolta meg az uniós képviselőket, és azt állította, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az EU magas rangú vezetőinek „nem hivatalos utasításaira reagálva” továbbra is blokkolja az orosz oltóanyagok tanúsítását.

Úgy vélekedett, hogy ebben az ügyben a politikai célok elsődlegesek Európában, az emberek betegsége, szenvedése és halála pedig csak másodlagos.

Oroszországban az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 8183-mal 4 957 756-ra emelkedett az operatív törzs által kedden közzétett hivatalos adatok szerint.

Korábban írtuk

A napi növekmény 0,17 százalék, az új esetek 14,5 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 268 955-re csökkent, a halálos áldozatoké 364-gyel 116 575-re, a felépülteké pedig 8972-vel 4 572 226-ra emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 134 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 213 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 505 787 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.