„Az Őszinte ígéret nevű hadműveletet tegnap este és ma reggel között sikeresen végrehajtották, és az minden célját elérte”

Hirdetés

– mondta Mohammad Bagheri tábornok a helyi televízióban.

Közölte, hogy a két fő célpont „az a hírszerzési központ volt, amely a cionistáknak a szükséges információkat szolgáltatta” az iráni konzulátus április 1-jei damaszkuszi lerombolásához szükséges csapáshoz, valamint „a Nabatim légi bázis, ahonnan a bombázó F-35-ös gépek” felszálltak.

„Ez a két központ jelentős károkat szenvedett és működésképtelenné vált”

– állította.

„Nem áll szándékunkban folytatni ezt a műveletet, de ha a cionista rezsim bármilyen akciót hajt végre az Iráni Iszlám Köztársaság ellen, akár a mi földünkön, akár a hozzánk tartozó központokban Szíriában vagy máshol, a következő műveletünk sokkal nagyobb lesz, mint ez”

– figyelmeztetett a magas rangú tiszt.

Korábban írtuk

Bagheri tábornok azt is elmondta, az iráni hatóságok „üzenetet küldtek az Egyesült Államoknak, amelyben figyelmeztették, hogy ha a következő lehetséges (iráni) akciókban együttműködnek Izraellel, akkor a bázisaik nem lesznek biztonságban”.

Az Egyesült Államoknak több katonai támaszpontja is van a térségben.

Az üzenetet a teheráni svájci nagykövetségen keresztül továbbították, amely a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok hiányában az amerikai érdekeket képviseli Iránban.

Az állami televíziónak nyilatkozó Hosszein Szalami, a Forradalmi Gárda főparancsnoka azt mondta, hogy az éjszaka végrehajtott művelet „nagyobb léptékű is lehetett volna”.

„Ezt a műveletet azokra a szolgálatokra korlátoztuk, amelyeket a cionista rezsim a szíriai nagykövetségünk megtámadására használt”

-tette hozzá

A konzulátus elleni izraeli csapás az őrség hét tagját, köztük két magas rangú tisztet ölt meg.