Hirdetés

A hannoveri integrációs bizottság a közelmúltban célul tűzte ki az önkormányzatnál dolgozó, migrációs hátterű munkavállalók számának növelését, és egy határozattervezetet terjesztett elő, amely szerint „a cél öt éven belüli elérése érdekében az összes megüresedett álláshely 30 százalékát migrációs hátterű emberekkel kell betölteni. Ennek megfelelően az összes, újonnan felvett munkavállaló esetében a célszám 30 százalék”.

A város emellett egy, a migrációs hátterű fiatalokat célzó kampányt is szeretne elindítani, amelyben a hannoveri tanulmányi lehetőségeket hirdeti nekik.

A helyi iskolákban „sokszínűség napját” is tartanak majd, és a városban működő, migránsok tulajdonában lévő cégek számára díjakat osztanak ki – írja a Junge Freiheit című lap.

Alexander Graf Lambsdorff, a német szövetségi parlament szabaddemokrata képviselője bírálta az elképzelést, amely szerint az önkormányzati állások egyharmadát migránsok számára tartják fenn, azzal érvelve, hogy ez sértheti a német alkotmányt.

Korábban írtuk

„Mi történik a másik kétharmaddal? Azokat fenntartják az eredeti németek számára? Ez az egész egyértelműen alkotmányellenes, ha jól értelmezem az alaptörvényünket” – írta Lambsdorff a Twitteren.

(forrás)