Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov
Hirdetés

„A középső hadseregcsoport egységei (…) felszabadították Lenyinszkoje (ukránul Pivdenne) települést” – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Hétfőn az orosz hadsereg Vovcse elfoglalását jelentette be, miután vasárnap az ellenőrzése alá vonta a szomszédos Prohresz és Jevhenyivka településeket.

Vjacseszlav Gladkov, a Belgorodi terület kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazásban közölte, hogy az ukrán hadsereg pilóta nélküli mezőgazdasági repülőszerkezettel támadt egy tanyára a dél-oroszországi Belgorod közelében, a támadásban senki sem sérült meg. A Belgorodi terület Petrovka falujában robbanószerrel megrakott drón csapódott be egy lakóházba, az elsődleges értesülések szerint itt sem sérült meg senki.

A kormányzó közlése szerint az ukrán hadsereg kilenc belgorodi járásra összesen mintegy 80 lövedéket és több mint harminc drónt lőtt ki az elmúlt huszonnégy órában. Senki sem sérült meg.

Korábban írtuk

Keddre eloltották a tüzet a dél-oroszországi Kurszki területen lévő kőolajfinomítóban – jelentette be Alekszej Szmirnov területi megbízott kormányzó. A létesítmény három üzemanyag-tartálya egy július 28-i ukrán dróntámadás következtében gyulladt ki. A lángok több mint 500 négyzetméteren pusztítottak – közölte Szmirnov. Az oltásban 140 tűzoltó és 32 műszaki egység vett részt.