Bár a világon a veszélyhelyzetek sokasága miatt a Hungary Helps Programnak egyszerre több helyszínen kell segítenie, így is aggodalommal és segítő szándékkal tekintünk az árvíz sújtotta Bosznia-Hercegovinára – fogalmazott.

Hirdetés

A nyugat-balkáni országot múlt pénteken érte el egy heves esőzéseket hozó ciklon. Az ország déli részén több települést is elárasztott a víz, a földcsuszamlások utakat, hidakat, épületeket sodortak el. A legutóbbi hírek szerint legalább 20 ember életét vesztette, s további eltűnteket keresnek az árvíz levonultával a mentőcsapatok – mondta az államtitkár.

Korábban írtuk

Közölte: Magyarország és a magyar emberek azonnal a bajba jutottak segítségére siettek. A magyar katasztrófavédelem segélyszállítmányt küldött, „most pedig azt jelentem be, hogy az árvíz sújtotta közösségek számára a külügyminisztérium 10 millió forintos gyorssegélyről döntött” – ismertette Azbej Tristan.

A Hungary Helps Program keretében felajánlott adomány kedvezményezettje egy a kármentést összefogó katolikus karitatív szervezet lesz.

Magyarország tehát Bosznia-Hercegovinában is segít. „Nem hagyjuk magukra a barátainkat” – mondta az államtitkár.