A menekültekkel kapcsolatban „a keresztény erkölcs, a szolidaritás megszólal bennünk”, de a nemzetközi egyezmények kimondják, hogy a menekültek az első biztonságos országig mehetnek el – tette hozzá a politikus, az Európai Parlament (EP) Szuverén Nemzetek Európája frakciójának tagja.

Hirdetés

Kifejtette: vendégmunkások érkezése értéket is tud teremteni, és Magyarország alkalmas arra, hogy integrálja más nemzet tagjait.

Egy bizonyos arányszámon túl azonban nem befogadás jön létre, hanem párhuzamos társadalmak alakulnak ki. A gazdasági semlegességnél fontosabb a gazdasági szuverenitás, a Mi Hazánk ezt helyezi előrébb – mondta.

A képviselő szerint olyan nemzetgazdaságot kell teremteni, amely belső erőforrásokra épít, és csökkenti az ország kiszolgáltatottságát. A vendgémunkások olyan ágazatokba érkeznek, ahol nem magyarok a befektetők, ilyen az akkumulátorgyártás. Az élelmiszergyártásban ezzel szembe magyar kkv-kat bevonva magyar munkaerővel lehetne független nemzetgazdaságot felépíteni – fűzte hozzá.

Korábban írtuk

A kérdésre, összefügg-e az EU gazdasági és morális válsága, azt válaszolta, hogy mindennek az alapja a morál és a kultúra.

„Amikor Európa elveszíti önazonosságát, nem fog saját magáért, a jólétéért harcolni, (…) elengedi a gazdasági irányítást is, válságba kerül”

– fogalmazott.

Úgy vélekedett, az „identitását vesztett Európát olyan gazdasági erőterek irányítják, amelyekkel szemben nem is próbál védekezni”. Az EU-s vezetőket „kilóra megvették” különböző érdekkörök, nem a polgárok érdekeit nézve építik Európa gazdaságát.

Arra a kérdésre, hogy az EU-nak hogyan lehet és kell segítenie Ukrajnán, elmondta, Magyarország sokat segít Ukrajnának, akadályok nélkül beengedi a menekülteket, és minden humanitárius segítséget megad nekik. Az EU ugyanakkor egy Oroszországgal szembeni fellépést kísérel meg, az a célja, hogy Oroszországot, mint gazdasági hatalmat megsemmisítse.

Mindenkinek az az érdeke, hogy az ukrán-orosz háborúnak minél hamarabb vége legyen. A Mi Hazánk és a szuverenista frakció szerint nem Ukrajna fegyverrel való támogatása a megoldás, azt csak diplomáciai úton megtalálni – emelte ki.

Magyarország és az EU kapcsolatára vonatkozó kérdésre elmondta, az EU vezetése olyan irányba indult el, amellyel a magyar kormány és a nemzet döntő többsége nem ért egyet. Egyfajta „birodalmi elmozdulást szeretnének, a szuverén nemzetállamok jogait csorbítva” – jelentette ki.

A képviselő szerint két nagy tábor van az EP-n belül, a globalista és a nemzetállamokban gondolkodó, szuverenista képviselők.

A kérdésre: a magyar rezsicsökkentés mennyire jelent törésvonalat a két tábor között, leszögezte, hogy a rezsicsökkentés a szuverenitás kérdése, nem véletlenül támadják emiatt az országot. Az orosz-ukrán háború miatt felmentek az energiaárak, (…) nem a polgároknak és a tagállamoknak, hanem a „gazdasági háttérerőknek” lehet az érdekük, hogy a magas energiaárakat fenntartsák – tette hozzá.