Fotó: shutterstock, illusztráció.
Hirdetés

Egy 20 éves hamburgi nőnek egy hétvégét börtönben kell töltenie, miután „gyűlölködő” megjegyzéseket írt egy bűnözőnek, aki részt vett egy 15 éves lány csoportos megerőszakolásában. A nő csak egyike annak a 140 embernek, akik ellen vizsgálat indult, mert „sértő megjegyzéseket” tettek az erőszaktevőkre – írja a The Publica.

A szörnyű támadásra 2020-ban került sor, mikor férfiak több csoportja egy éjszaka alatt egymástól függetlenül megtámadott egy 15 éves lányt a hamburgi Stadtparkban. A park a COVID-19 lezárások idején a fiatalok kedvelt törzshelyévé vált, és a lány a barátaival ott tartózkodott – számolt be a német RND az esetről.

A tinédzserek szétszéledtek, miután a rendőrség átfésülte a parkot. A lány elszakadt a barátaitól, amikor négy férfi támadt rá. A férfiak felváltva erőszakolták meg a lányt, és elvették a pénztárcáját és a mobiltelefonját, mielőtt otthagyták.

Az első támadástól traumatizálódott és zavart volt, és mivel nem tudott segítséget hívni, a lányt másodszor is megtámadta két másik férfi, akik kihasználták kiszolgáltatott állapotát.

Korábban írtuk

A támadók a chatcsoportjaikon keresztül más férfiakat is erőszakolásra hívtak, és vidáman osztották meg a hírt, hogy egy tinédzser egyedül van a sötét parkban, és nincsenek szemtanúk.

A lányt harmadszor is megtámadta egy férfi, majd negyedszer is megtámadta három másik férfi, akik egy bokorba rángatták és szexuálisan bántalmazták.Végül a lánynak sikerült kiszabadulnia és elszaladt, bár erőszaktevői üldözték. Sikerült olyan emberekbe botlania, akik felismerték traumatizált állapotát, és azonnal hívták a rendőrséget.

Kezdetben összesen 11 férfi ellen emeltek vádat, de kettőt gyorsan felmentettek a DNS-bizonyítékok hiánya miatt. Az áldozat testén kilenc férfi spermáját azonosította a rendőrség.

A férfiak közül öten német útlevéllel rendelkeztek, a többiek nem voltak német állampolgárok. Az erőszaktevők között volt egy lengyel, egy egyiptomi, egy líbiai, egy kuvaiti, egy iráni, egy örmény, egy afgán, egy szíriai és egy montenegrói – írja a Publica. A férfiaknak 20 védőügyvédből álló csapata volt.

Az első és a harmadik nemi erőszakról készült videókat a támadók felvették és WhatsAppon keresztül megosztották ismerőseikkel, de a videókat törölték, mielőtt az ügyet a bíróságon tárgyalhatták volna. Azok a szemtanúk, akik látták a felvételeket a törlés előtt, azt vallották, hogy azokon egyértelmű szexuális erőszak látható.

A DNS- és WhatsApp-bizonyítékok ellenére azonban a kilenc elítélt férfi közül nyolc feltételesen szabadlábra került.

A kilencediket két év és kilenc hónap börtönre ítélték feltételes szabadlábra helyezés nélkül.

Az eset felháborodást váltott ki Németországban, mind a nemi erőszak brutalitása, mind az erőszaktevőkre kiszabott enyhe ítéletek miatt. Ennek következtében az egyik férfi személyazonosságát és telefonszámát kiszivárogtatták.

Az eset hírére feldühödve egy 20 éves hamburgi nő WhatsAppon keresztül üzenetet küldött a számra. A meg nem nevezett nő „becstelen erőszaktevő disznónak” és „undorító elvetemültnek” nevezte a férfit. Hozzátette: „Nem szégyelli magát, amikor a tükörbe néz?”

Az erőszaktevő ezután feljelentést tett a nő ellen a rendőrségen, aki ellen sértő üzenetek küldése miatt vádat emeltek.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Mandiner oldalán.