LE MONDE

Ezzel a címmel ír a Le Monde mai száma Sorosról, az AFP francia hírügynökségre hivatkozva.

Fotó: MTI/EPA

A cikkben nincs semmi különös, de ismertetése talán azért érdemes, mert látni, miként ír ma a témáról Franciaország vezető lapja.

Az AFP (Agence France-Presse) undorítóan hazug hírügynökség. 2006. október 24-én hajnali 5 óra 31 perckor például egy olyan jelentést küldött szét a világba budapesti támaszpontjáról, miszerint az előző nap négyezren gyűltek össze az ellenzék akkori vezetője, Orbán Viktor beszédének meghallgatására az Astoriánál. Az MTI, a BBC, az AP, valamint számos más hírügynökség és médium százezres számról tudósított.

Akkor most lássuk a cikket!

Orbán Viktor kormánya közölte, az amerikai milliárdos ellen irányuló „népi konzultációt” készít elő.

Ez a harmadik népi konzultáció 2015 óta George Soros ellen. A jövő hónapban indul, vagyis fél évvel a 2018 áprilisi törvényhozási választások előtt.

A múlt héten a kormány egyik szóvivője (Tuzson Bence) elmondta, hogy a magyarokat a „Soros-tervről” akarják megkérdezni. Majd a következő mondatban azt írják, hogy a Soros-terv – egymillió migráns behozatala az EU-ba – „állítólagos”. Hazudja ezt a francia szennyforrás, amely pontosan tudja, hogy George Soros önmaga írta le tervét a Wall Street Journalban 2015. november 8-án, a Foreign Policy-ben 2016. július 19-én (14 nyomtatott oldal terjedelemben), a Project Syndicate-en 2015. szeptember 26-én és a Market Watchban 2015. szeptember 29-én, ezen címmel: „Itt a tervem a menekültkáosz megoldására”. „Állítólagos”…

A Le Monde/AFP-cikk ezután röviden ismerteti az eddigi nemzeti konzultációkat. Az első a migráció és a terrorizmus kapcsolatáról szólt, a második az „Állítsuk meg Brüsszelt”, ez pedig a harmadik.

A cikk azzal zárul, hogy Orbán Viktor George Sorost szemelte ki Magyarország fő ellenségének és számos akcióval akarja diszkreditálni őt és NGO-it.  (Sorost diszkreditálni!)

Lovas István