Hillary Clinton tegnap egy Dél-Kaliforniában rendezett számítástechnikai konferencián ismét Oroszországot, az FBI-t és a nőgyűlöletet okolta novemberi vereségéért.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetője az újabb Clintonné-féle összeesküvés-halmazra reagálva levezette, a demokraták korábbi elnökjelöltje szerint mi is történt valójában a novemberi választást megelőző időszakban.

“A következőket akarja Önökkel elhitetni Hillary Clinton” – kezdte elemzését. – “Bár stábjának nem volt valódi üzenete, gazdaságpolitikai elgondolása, vagy úgy egyáltalán bármi elképzelése arról, mit szeretnének a választók, ennek az égvilágon semmi jelentősége nem volt. […] Az utolsó pillanatban a Trump csapat – amelynek feleannyi pénze volt, mint Hillarynak, alig voltak fizetett alkalmazottai vagy intézményi támogatói – azzal az ördögi ötlettel állt elő, hogy közvetlenül Vlagyimir Putyin kormányához, illetve bloggereinek és hackereinek hadseregéhez forduljon, és azonnali segítséget kérjen tőlük. Putyin persze engedelmeskedett, mivel Trump az ő bábja – sőt, talán egyenesen a Kreml titkosügynöke, aki közvetlenül neki dolgozik”.

“Ami azután következett, az már történelem. Trump stábjának meg nem nevezett tagjai megkérték Oroszországot, hogy hackelje meg a Demokrata Nemzeti Konvent [számítógépeit] és Clinton kampányvezetőjének, John Podestának privát e-mail fiókját, mivel arra jutottak, így fogják tudni leghatékonyabban tönkretenni [Clinton] kampányát” – folytatta az elképesztő összeesküvés-elmélet tálalását a konzervatív újságíró. – “[Meghackeltek] e-maileket, amelyek egy igen bensőséges kapcsolatot tártak fel a média és a Demokrata Párt között; bizonyítékot szolgáltattak, hogy a demokrata előválasztást Clinton javára manipulálták; feltártak olyan, a Wall Streeten elhangzó Clinton-beszédeket, amelyeket titokban akartak tartani. A Trump-csapat azt hitte, mindez elég lesz a győzelemhez, de nem így lett. Sőt! Hillary [ma] elmondta, hogy az oroszok által meghackelt e-mailek ‘unalmasak’ voltak és nem volt bennük semmi, amit érdemes lehet bárkinek is tudnia”. 

“Hogy tervük hatásosságát megnöveljék, a Trump-csapat ekkor azt parancsolta Oroszországnak, hogy az e-mailek alapján állítsanak elő ‘hamis hírek’ nevű valamiket és küldjék el azokat a hamis híreket közlő hírcsatornáik tömegének. Mert van nekik ilyen, ha nem tudnák” – viccelődött Carlson. – “Bár a Stanford kutatói azt állítják, a Hillary által említett ‘hamis híreket’ alig olvasta valaki és még kevesebben hitték el, ám szerinte végeredményben ez elég volt ahhoz, hogy lóvá tegye Pennsylvania és Wisconsin államok szerencsétlen, könnyen félrevezethető szavazóit és ezért azok nagy zavarukban Trumpra szavazzanak”.

“Hillary szerint a Trump-kampány oly’ szorosan kapcsolódott a hatalmas orosz propaganda-gépezethez, hogy [az oroszok] határozták meg, mikor kerüljenek nyilvánosságra John Podesta e-mailjei – méghozzá percre pontosan -, annak érdekében, hogy ennek a lehető legnagyobb hatása legyen. És úgy tűnik, ez sikerült is nekik, bár Hillary szerint az égvilágon semmi nem volt ezekben az e-mailekben és semmiféle hatással sem kellett volna lenniük semmire” – mutatott rá az ellentmondásra Carlson. – “Nos, elég ördögi ez Önök szerint? És ne feledjék: Hillary mindezt úgy adta elő ma teljes magabiztossággal, hogy egészen pontosan nulla darab bizonyítékot szolgáltatott arra nézve, hogy mindebből bármi valaha is megtörtént volna. Mert ez az összeesküvés olyan óriási, hogy neki már bizonyítékokra sincs szüksége”.

“Nem számít, mennyire nem kedvelik Hillary Clintont – és Önök közül néhányan talán nem kedvelik -, megrendítő volt ez az előadás. Már majdhogynem megsajnálta őt az ember” – fejezte be gondoltait Carlson.

Fox News, demokrata.hu