Joe Biden amerikai elnököt családja arra buzdította, hogy ne hagyja abba az újraválasztási kampányát a republikánus kihívóval, Donald Trumppal folytatott vitában elszenvedett kudarc ellenére sem – jelentette a CNN.

Hirdetés

Az Orosz Hírek CNN-t szemléző cikkében emlékeztet, Biden teljesítményét a Trumppal folytatott csütörtöki első vitában széles körben katasztrofálisnak minősített, a CNN hétfői cikkében “elképesztően gyengének” értékelte.

A 81 éves Biden gyengének és zavarodottnak tűnt, nehezen fejezte be a mondatait és összekeverte a szavakat. Nyilvánosan felszólították a demokratákat, hogy a november 5-i választásokra cseréljék le az elnököt a listájukról, és médiajelentések szerint az ötletet a párt néhány nagy adományozója is támogatja.

Vasárnap Biden családja, köztük a First Lady Jill Biden, fia, Hunter Biden és unokáik a marylandi Camp David elnöki rezidencián gyűltek össze egy korábban tervezett fotózásra a legendás fotóssal, Annie Leibovitzzel.

Korábban írtuk

A CNN-nek nyilatkozó vezető Biden-tanácsadók hangsúlyozták, hogy nem az elnöki kampány jövőjének megvitatása volt a találkozó tervezett célja. A kérdés azonban felmerült, és a családtagok az egyik tanácsadó szerint „egyértelmű támogatásukat” ajánlották fel Biden versenyben maradásához.

Egy másik tanácsadó azt mondta a műsorszolgáltatónak, hogy Biden legközelebbi hozzátartozói „egyértelműen frusztráltak” azzal a csapattal szemben, amely felkészítette az elnököt a vitára. A forrás szerint fontolóra vették annak lehetőségét, hogy elbocsátják néhány vezető tanácsadóját, és más személyi változtatásokat eszközölnek a kampányban.

A Camp Davidben folytatott megbeszélésekről több más lap is beszámolt, a Politico forrásai szerint a stábra történő összpontosítás lehetővé tette, hogy a család figyelmen kívül hagyja Biden saját hiányosságait a vita során. A portál szerint Anita Dunn vezető tanácsadó, férje és az elnök ügyvédje, Bob Bauer, aki Trumpot játszotta a Camp Davidben tartott próbákon, valamint Ron Klain volt kabinetfőnök, aki az előkészületeket felügyelte, szembesült a legkeményebb kritikával Biden rokonai részéről.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Orosz Hírek oldalán.