A katolikus ifjúság által szervezett zártkörű rendezvény vált rémálommá egy 15 éves német kamaszlány számára. A szülők által is biztonságosnak vélt helyen két kiskorú szíriai és egy 19 éves német-horvát férfi csoportos nemi erőszakot követett el rajta a Szent József Katolikus Fiatal Közösség (KJG) ifjúsági pincéjében Speyerben (Rajna-vidék-Pfalz), írta a Junge Freiheit.

Hirdetés

A csoportos nemi erőszakra szombat este került sor. A frankenthali ügyészség és a rheinpfalzi rendőrkapitányság azonban csak kedden jelentette be a bűncselekményt. A közlemény szerint „három 15 és 19 év közötti fiatal és serdülő által elkövetett szexuális támadásról” van szó.

Csoportos nemi erőszak egy boltíves pincében

„Nyomozástaktikai okokból” Hubert Ströber főügyész nem kívánt nyilatkozni a bűncselekmény részleteiről. A nyomozó csak a Bildnek  erősítette meg a bűncselekmény helyszínét: a Szent József katolikus plébánia antik boltozatú ifjúsági pincéje volt az.

Az áldozatot a rendőrség egyelőre még nem hallgatta ki.

Korábban írtuk

A szociáldemokrata polgármester által vezetett Speyer tagja a „Biztonságos kikötő” kampánynak. A listán szereplő 320 német város „kész több embert befogadni”, és ezzel akarnak jelzést küldeni az állítólagos „európai elszigetelődés politikája” ellen.