Az Erasmus oldalán találkozott a Mandiner egy projekttel, neve Dragtivizmus. Szögezzük le: „drageknek” az LMBTQ-szubkultúra a transzvesztita előadóművészeket nevezi. A projekt leírása: A DragTivism célja, írják, hogy a különböző országokból érkező kortársak számára „lehetőséget biztosítson a nemi kifejezési formák művészetként való felfedezésére”.

Hirdetés

Hozzáteszik: az aktivizmus olyan formájaként is támogatják mindezt, amely lehetővé teszi a nemi spektrum, de más „igazságtalan helyzetek” bemutatását is, amelyekkel a nemek közötti szakadék és a sok üvegplafon miatt a nők és a kisebbségek nap mint nap szembesülnek.

Íme néhány nemes cél, amelyek a honlapon szerepelnek, számtalan más variáció mellett, egy témára, néhol érthetetlen általánosságban:

– A gender felfedezése különböző nézőpontokból, beleértve a résztvevők által hozott „nemzeti valóságokat” is.
– LMBTQ-s fiatalok tapasztalatainak vizsgálata, valamint a különböző megközelítések és intézkedések megfontolása az ellenálló képesség megteremtése és a befogadás fokozása érdekében.
– A fiatalok körében a gyűlöletbeszéddel szembeni fellépés, az előítéletek kezelése és a diszkrimináció elleni küzdelem mérlegelése a művészet és az aktivizmus segítségével.

Korábban írtuk

– Az LMBTI+ kultúra felfedezése és megünneplése.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el a Mandiner honlapján.