Hirdetés

Csütörtök délután szülőfalujában, a farkaslakai római katolikus temetőben kísérték utolsó útjára a székelyudvarhelyi iskola-katasztrófa halálos áldozatát, a 17 esztendős Sípos Dávidot.

A hétfői katasztrófa óta adventi készülődés helyett gyászba borult Székelyudvarhely, lengnek a fekete zászlók, s a Tamási Áron Líceum kollégiuma előtt továbbra is százával égnek a gyertyák.

Dávid egyik iskolatársa, Deák Henrietta a sírással küszködve mondta: „Úgy érzem, hogy ez az egész várost megrázta, s mégiscsak velem egyidős volt, és ez úgy fáj nekem!”

Hétfőn három diáklányt temetett maga alá az összeomló épület, egyikük továbbra is kómában fekszik.

Fotó: MTI/Veres Nándor
A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának összeomlott épületrésze 2023. december 19-én.

„A gerincsérülést szenvedett 17 éves diáklány életéért továbbra is küzdenek a Maros megyei Sürgősségi Kórház intenzívterápiás osztályán. A kórház szóvivőjének közlése szerint helyzete változatlan, továbbra is kritikus. Orsolya a trauma következtében gerincsokk állapotába került, lélgeztetőgépen, mélyaltatásban tartják, a vérnyomását is fenntartják. Amint javul az állapota gerincműtétre kerül sor” – számolt be Izsák Ildikó, a közmédia marosvásárhelyi tudósítója.

Korábban írtuk

A székelyudvarhelyi kórházban ápolt két lány közül az egyik kisebb zúzódásokat szenvedett, a másikat pedig kulcscsonttöréssel műtötték.

Az internátus udvarán munkálatokat végző cég ügyvezetőjét szerdán 24 órára letartóztatták, ám csütörtökön bírói felügyelet mellett szabadon engedték, a következő két hónapban azonban nem hagyhatja el Hargita, illetve Maros megyét.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.