Hirdetés

A Der Spiegel arról ír, hogy az első felmérések szerint Biden a vita egyértelmű vesztese, idegesnek és gyengének tűnt.

A Der Standard írása szerint Biden már néhány perc után elvesztette a vitát: megerősítette a korával és az állapotával kapcsolatos összes előítéletet.

A francia sajtótermékek közül a Le Monde úgy fogalmaz, hogy „az amerikai elnök gyenge teljesítményt nyújtott elődjével szemben”. Biden nem tudta eloszlatni a korával kapcsolatos aggodalmakat, rekedt hangon, dadogva beszélt.

Az olasz Corriere della Sera szerint mindenki egyetértett abban, hogy ez volt Joe Biden egyik legrosszabb szereplése. Trump ezzel szemben „agresszív volt, de fegyelmezett”.

Korábban írtuk

Még a baloldali The Guardian is elismerte, hogy Biden „nehezen tudta megfogalmazni a mondanivalóját”, egyúttal sietett megvádolni Trumpot azzal, hogy hamis állításokat tett a vita során, illetve többször eltért a neki feltett kérdéstől.

„Csütörtök este előtt sok amerikai aggodalmát fejezte ki Joe Biden korával és hivatalra való alkalmasságával kapcsolatban. Ha azt mondjuk, hogy ez a vita nem oszlatta el ezeket az aggodalmakat, az talán az év egyik legnagyobb alulértékelése” − indította értékelését a BBC. Biden összevissza beszélt − írták.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Fotó: MTI/AP/Gerald Herbert
Joe Biden demokrata párti amerikai elnök az elnökjelöltek elsõ televíziós vitáján, amelyet Donald Trump republikánus párti volt amerikai elnökkel tartanak a CNN amerikai tévécsatorna atlantai stúdiójában 2024. június 27-én.