Az egyiptomi tárca közleménye szerint az iráni-izraeli feszültség kiéleződése nem más, mint amire Kairó ismételten figyelmeztetett: a gázai övezeti izraeli hadműveletek és a térségben folyó provokatív katonai lépések következménye.

Hirdetés

Az Európai Unió határozottan elítéli az Irán elleni szombat esti elfogadhatatlan dróntámadást – írta az X közösségi portálon Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, bírálva a „példa nélküli eszkalációt” és „a regionális biztonságra leselkedő súlyos fenyegetést”.

Stéphane Séjourné francia külügyminiszter szintén elítélte az iráni támadást, amellyel szerinte Teherán „új határt lépett át destabilizációs tevékenységeiben”. Egyúttal Franciaország szolidaritásáról biztosította Izraelt.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter is közölte, hogy Olaszország „figyelemmel és aggodalommal” követi a helyzetet. Hozzátette: tárgyalt Giorgia Meloni miniszterelnökkel és Guido Crosetto védelmi miniszterrel, a kormány „kész bármilyen helyzet kezelésére”.

Korábban írtuk