A német tanárok egyik képviselője szerint az erőszakos támadások, az integráció hiánya és a kulturális különbségek miatt egyes német iskolákban egyre romlik a biztonság – írja a brit Daily Mail.
 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Heinz-Peter Meidinger, a Német Tanárok Szövetségének elnöke arra figyelmeztetett, hogy sürgősen szükség van biztonsági őrökre azokban az iskolákban, ahol a migrációs hátterű tanulók aránya meghaladja a 70 százalékot.

Azt nyilatkozta, a Németországba 2015-ben érkező hatalmas migránsáradat csak súlyosbította a helyzetet, és egyre gyakoribbá válnak például a verbális- és a tanárok vagy osztálytársak elleni fizikai támadások.

Több mint egymillió ember érkezett Ázsiából, Afrikából, Európából és a Közel-Keletről három évvel ezelőtt, amikor Merkel megnyitotta az ország határát a menekültek előtt – emlékeztet a cikk.

„Sajnálatos módon ezek már nem egyedi esetek, még az általános iskolába járó gyerekek esetében sem” – állítja Meidinger.

„Az ilyen incidensek már számos németországi iskolában előfordulnak. Egy biztos: a kegyetlen erőszakos videók a közösségi médiumokon keresztül már rég részei a diákok életének. (…) Az olyan chat-fórumokon, mint a WhatsApp, a filmek – köztük az ISIS lefejezéseket bemutató videói – futótűzként terjednek.”

Azt mondta, hogy a támadások többségét olyan arab és észak-afrikai országokból származó tizenévesek követik el, akiknek a nőkkel kapcsolatos nézetei „összeegyeztethetetlenek a miénkkel”, és egyre gyakrabban bukkannak késekre és könnygázra az iskolák területén.

Meidinger megjegyezte, hogy míg az antiszemita megnyilvánulások ritkák, egyes nagyvárosi iskolákban egyre növekvő polarizációt tapasztaltak, és több esetben visznek magukkal házilag készített fegyvereket a diákok az iskolába.

„Ha tudunk előrelépni az integrációt illetően ezeken a problémás területeken, akkor az amerikaihoz hasonló helyzet fenyeget bennünket” – figyelmeztetett Meidinger.

(demokrata.hu)