Hirdetés

Kilométeres sorokban állnak a kamionok a Brandenburgi kapu előtt, Berlinben – jelentette a Híradó. A tüntetők folyamatosan váltják egymást, most a fuvarozók kerültek sorra.

„Ismét bővült a járművek sora, hiszen ismét a győzelmi oszlopig húzódik a járműsor, időnként hatalmas dudaszóval vonulnak fel, tehát folytatják a felvonulásokat. Hogyha jobban megnézzük a járműveket, akkor azt láthatjuk, hogy most a kamionok vannak többségben, tehát a szállítmányozók kis időre leváltották a gazdákat” – mondta Noll Katalin, a közmédia berlini tudósítója.

A sofőrök többsége a járművében tölti az éjszakát, éjjel tábortüzek mellett melegszenek.

A berliniek kiállnak mellettük, élelmet és vizet visznek nekik, hogy ezzel is támogassák az akciót.

„Az állam többet költ, mint amennyi pénze van. Más országokra költi a pénzt, pedig legtöbb rakományt kamionokkal szállítják. A gazdák a nap 24 órájában dolgoznak, egyre kevesebb a hasznuk nekik is, és mindig kevesebb jut annak ellenére, hogy az állataikat el kell látniuk” – panaszkodott az egyik fuvarozó.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan
A 2024-es támogatáscsökkentések miatt tiltakozó német gazdákhoz csatlakozó kamionsofõrök sorakoznak jármûveikkel a berlini Gyõzelmi oszlop elõtt 2024. január 18-án.
Korábban írtuk