Alfie Evans, a halálos betegségben szenvedő kisfiú, akinek esete Ferenc pápától Beata Szydlóig az egész világ figyelmét felkeltette, elhunyt – jelentették be a szülei szombat reggel.
 

Fotó: facebook.com/freeAlfieEvans


Fotó: facebook.com/freeAlfieEvans

A 23 hónapos kisfiú azután hunyt el, hogy szülei elveszítették azt a jogi csatát, amelynek ellenkező eredményeképpen a gyermeket továbbra is lélegeztetőgépen tarthatták volna.

Édesapja, Tom Evans azt írta a Facebookon: „A kis gladiátorom fél 3-kor letette a pajzsát és megkapta szárnyait. Összetört a szívem. Szeretem a kisfiamat”.

Alfie-nak olyan gyógyíthatatlan, veleszületett degeneratív agykárosodása volt, amely a kezelésével kapcsolatos jogi csaták miatt tette ismertté a világ minden táján. Az orvosai szerint mindenféle kezelés teljességgel hatástalan és azt kérték a szülőktől, hagyják békében távozni a gyermeket, azok azonban – és ebben Ferenc pápa és keresztény csoportok is támogatták őket – hónapokon át harcoltak azért, hogy egy olaszországi kórházba vitethessék őt, mert ott hajlandóak lettek volna lélegeztetőgépen tartani.

Miután a brit bíróságok mindegyike a brit kórháznak adott igazat, Alfie-t hétfőn vették le a lélegeztetőgépről.

demokrata.hu