A megjegyzésére akkor került sor, amikor az elnökválasztás alig több mint egy hónap múlva lesz, és a retorika mindkét oldalon egyre hevesebbé válik.

Hirdetés

A demokrata jelölt és jelenlegi alelnök Kamala Harris többször is a demokráciát fenyegető veszélynek nevezte republikánus riválisát, Donald Trump volt elnököt.

Musk, aki júliusban kijelentette, Trumpot támogatja, szombaton az X-en közzétett bejegyzésében a fentiek ellenkezőjét állította.

„Nagyon kevés amerikai van tisztában azzal, hogy ha Trumpot NEM választják meg, akkor ez lesz az utolsó választás. Távol áll attól, hogy veszélyt jelentsen a demokráciára, ő az egyetlen módja annak, hogy megmentsük azt!” – fogalmazott.

Korábban írtuk

„Hadd magyarázzam el: ha évente akár csak minden 20 illegálisból 1 is állampolgárrá válik – amit a demokraták a lehető leggyorsabban felgyorsítanak –, az négy év alatt körülbelül 2 millió új legális szavazót jelentene” – mondta Musk egy olyan posztra válaszolva, amelyben azt állították, hogy a jelenlegi amerikai kormányzat alatt 9 millió illegális bevándorló jogosult az állampolgárságra.

„Ráadásul a Biden/Harris-kormányzat »menedékkérőket«, akiket gyorsított eljárással juttatnak állampolgársághoz, egyenesen olyan ingadozó-államokba repít, mint Pennsylvania, Ohio, Wisconsin és Arizona. Ez a biztos módja annak, hogy minden választást megnyerjenek” – tette hozzá.

Mivel az amerikai választásokat gyakran kevesebb mint 20 000 szavazatnyi különbséggel döntik el, Musk azt állította, hogy ha a demokratáknak sikerül a bevándorlást választóik növelésére használniuk, akkor nem lesz többé ingadozó állam. Ezután már csak a demokrata előválasztások lennének, hasonlóan ahhoz, ami Kaliforniában történt az 1980-as évek végén – mondta.

„Amerika akkor egypárti állammá válik, és a demokráciának vége” – mondta Musk.

Amerikában mindenhol olyan lesz, mint az a rémálom, ami San Francisco belvárosa.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Orosz Hírek oldalán.