Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Gonzalo Fuentes
Emmanuel Macron francia államfõ a Hszi Csin-ping kínai elnökkel és Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tartott háromoldalú tanácskozáson a párizsi államfõi hivatalban 2024. május 6-án.
Hirdetés

Emmanuel Macron igyekezett a béke őrének beállítani magát, majd – ennek ellentmondva – megjegyezte:

„Több fegyvert kell szállítanunk az ukránoknak, és világossá kell tennünk az oroszok és minden európai számára, hogy készen kell állnunk arra, hogy cselekedjünk az elrettentésük érdekében.”

Emmanuel Macron már hetek óta a háborús narratívát erőlteti. A francia elnök volt az, aki először mondta az uniós tagállamok vezetői közül, hogy nyugati katonákat kell Ukrajnába küldeni a háborúba.

„Ma nincs konszenzus abban, hogy hivatalos módon csapatokat küldjünk ukrán földre. De a háború dinamikájának tekintetében semmit sem zárhatunk ki. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy Oroszország ne nyerje meg ezt a háborút. Fel kell mérnünk a helyzetet, és rá kell jönnünk, hogy a kollektív biztonságunk forog kockán. Nem állunk háborúban az orosz néppel, de nem hagyhatjuk, hogy győzzenek Ukrajnában” – idézi a francia elnök februári nyilatkozatát a Magyar Nemzet cikke, amelyet teljes terjedelmében IDE KATTINTVA olvashatnak el.

Korábban írtuk