Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

Az Ilaria Salist jelölő Zöldek és az Olasz Baloldal Szövetsége 6,7 százalékkal került be az Európai Parlamentbe. Várhatóan Salis 15 hónap után hazatérhet Olaszországba, hiszen parlamenti képviselőként mentelmi jogot fog kapni.

 A párt vezetése ünnepelte Salis kiszabadítást, gratuláltak győzelméhez és köszönetet mondtak apjának, Roberto Salisnak a kampányban való részvételért. Nicola Fratoianni, a Sinistra italiana nemzeti titkára hangsúlyozta, minden korábbi elképzelésüket felülmúlta a győzelem.

Mindent mondtak rólunk, azzal vádoltak, hogy taktikázásból jelöltük Ilariát, de helyesen cselekedtünk, hiszen Ilaria Salis mától európai parlamenti képviselő – kommentálta az eredményeket a párt elnöke a 23 órás urnazárást követő exit poll eredmények láttán. A szélsőbaloldali aktivistát ünneplik a baloldali politikusok. – Az Ilariára leadott voksok a jogállamiságra leadott szavazatok – kommentálta Ilaria Cucchi baloldali képviselő.

Az olaszok között a világhálón azonban óriási felháborodás követte Ilaria Salis képviselővé választásának hírét.

Korábban írtuk

Nehezen emésztik meg az emberek, hogy az ártatlan emberekre támadó baloldali aktivista képviseli majd őket az uniós intézményekben. Olyan személy, aki ellen bírósági eljárás van folyamatban, és akinek több feljelentése volt Olaszországban is agresszió miatt, sőt a legfrissebb híradások szerint 90 ezer eurós tartozást halmozott fel, mivel illetéktelenül foglalt el Milánóban egy lakást, ahol nem fizetett albérletet.

Vannak, akik bűnözőnek nevezik Ilariát, hangsúlyozva, hogy nem érdemli meg a győzelmet. Szégyenletesnek tartják, hogy politikai játszmákat használtak fel egy fogságban lévő szélsőbaloldali kiszabadítására. Nyomdafestéket nem tűrő kommentek tömkelege árasztotta el a közösségi oldalakat.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.