A német Földtudományi Kutatóközpont (GeoForschungsZentrum, GFZ) jelentése szerint a földrengés 5,6 erősségű volt 10 kilométeres mélységben fekvő epicentrummal. A Fülöp-szigeteki szeizmológiai ügynökség (Philippine Institute of Volcanology and Seismology) jelentése szerint pedig a földrengés 5,9-es erősségű volt, epicentruma pedig 27 kilométeres mélységben volt.

Hirdetés

A Fülöp-szigeteki szeizmológiai ügynökség közölte, hogy nem számít károkra, de utórengések lehetnek.

A héten korábban bekövetkezett földcsuszamlásban eltűnt személyek után folyó kutatást azonban a földrengés miatt fel kellett függeszteni a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Davao de Oro tartomány Maco városában – közölték a hatóságok.

Fotó: MTI/EPA/BFP
A Fülöp-szigeteki Tûzvédelmi Hivatal (BFP) által közreadott képen mentõalakulatok tagjai kutatnak túlélõk után a Fülöp-szigetek déli részén fekvõ Davao de Oro tartomány Maco nevû bányászvárosában történt földcsuszamlás után 2024. február 7-én.

A kedd este egy aranybánya területén bekövetkezett földcsuszamlás halálos áldozatainak száma elérte a 28-at. Eltűntként még 77 személyt tartanak nyilván, a sérültek száma pedig 32. Egy 3 éves kislány hatvan órát töltött a törmelék alatt, míg végül pénteken ki tudták menteni.

Korábban írtuk

Az elmúlt hetekben szakadó esőzések sújtották Davao de Oro tartományt, több helyen áradásokat és földcsuszamlásokat okozva.