Az amerikai hadsereg 2011-ben destabilizálta Líbiát. Moammer Kadhafi, az észak-afrikai ország vezetője visszatartotta az illegális bevándorlást, ezzel Európát is védve. Bár ezzel kapcsolatban figyelmeztette a NATO-t, az nem hallgatott Líbia vezetőjére, és a demokráciaexport (Arab tavasz) nevében kivégezték. Azóta Líbia káoszba fulladt, az ország azzá az észak-afrikai kapuvá vált, amelyen keresztül illegális bevándorlók milliói érkeznek Európába. Most Soros szervezetei Líbia nyugati szomszédját, Algériát igyekeznek destabilizálni, feltehetően azért, hogy újabb rést nyissanak a Magreb-országokon.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A Földközi-tenger partján fekvő Oran, Algéria egyik legnagyobb városa

Algéria a Magreb régión belül a stabilitás szigete. Az elmúlt három évben viszont az illegális bevándorlás következtében a tranzitország szerepét töltötte be Fekete-Afrika és Olaszország között – írja a Daily Mail alapján az Origo. Soros György Líbia után most Algériát is el akarja árasztani migránsokkal.

Az arab ország kormánya azonban időben lépett és már 2015-től megkezdte a nagyrészt Nigerből, Maliból és Csádból származó migránsok hazatelepítését a nemzetközi szervezetek sivalkodása ellenére. Algéria belügyminisztere, Nouredine Bedoui bejelentette, hogy az elmúlt három évben 27 ezer illegális bevándorlót küldtek vissza a származási országukba és ezt folytatni fogják – írja az Origo.

Soros emberei most azt követelik, hogy Algéria állítsa le a migránsok hazatelepítését…

A teljes cikk az Origón olvasható.

demokrata.hu