Hirdetés

„Mi ez, a Gestapo? Mi siklott ennyire félre a hazánkban?” – tette fel a kérdést az egykori katona, miközben három rendőr bilincselte meg fényes nappal saját háza előtt.

Az incidenst csütörtökön élőben videóra vette a Reclaim Párt vezetője, Laurence Fox, aki szerint hampshire-i rendőrség tagjai „britellenes, politikai [parancsokat végrehajtó]” módon cselekdtek.

„Egy védett ideológiát szolgálnak… ha kritizálod az új woke ideológiát, kritizálod a pride mozgalmat, bilincsben végzed, akkor is, ha szolgáltad ezt az országot, ha kitüntetéseket kaptál a szolgálatodért… bilincsben végzed egy teljesen törvényes vélemény kifejtéséért” – mondta Fox a közösségi médiában látható élő közvetítésben.

A katonát, akit eddig a saját védelme érdekében nem azonosítottak, a jelek szerint azért tartóztatták le, mert kiposztolta Fox egyik mémjét, amelyen négy pride-zászló egyben egy horogkeresztet ábrázol.

Korábban írtuk

A mém miatt a színészből lett woke-ellenes aktivistát felfüggesztették a Twitteren, hazájában pedig nyomozást indítottak ellene.

A felvételeken hallható, ahogy az egyik rendőr azzal indokolja a letartóztatást, hogy „valaki megbántódott” a Facebookon megosztott „homofób” poszt miatt.

A letartóztatásra kevesebb mint egy héttel azután került sor, hogy a Rendőrségi Felügyelet egy olyan útmutatót adott ki, amely szerint a rendőröknek a tényleges bűncselekményekre kell összpontosítaniuk ahelyett, hogy a „Twitteren folytatott vitákba” avatkoznának be.

(forrás)