Fotó: ShutterStock/Robert Hoetink
Hirdetés

Geert Wilders tizenhét éve él huszonnégy órás rendőrségi védelem alatt feleségével, mert a meggyilkolására buzdító fatvák (iszlám jogítélet) vannak ellene olyan terrorszervezetektől, mint az Al-Kaida és az ISIS. Biztonságuk érdekében katonai laktanyákban és börtönökben is laktak, mindezt azért, mert a holland politikus bírálta az iszlámot és a Koránt – írja a Magyar Hírlap.

„Elvesztettem személyes szabadságomat az iszlám szabadságellenessége ellen folytatott harcomban. A szólásszabadság ostrom alatt áll a Nyugaton, mert túl sok a gyenge politikus, bíró, újságíró, valamint baloldali és liberális értelmiségi, akik a kulturális relativizmus veszélyes fogalmát hirdetik”

– nyilatkozta a politikus a lapnak adott interjújában.

„Némelyik keresztény egyház a szövetségesünk, azonban többségük erősen támogatja a bevándorlást és a menedékjogot”

– tette hozzá.

Geert Wilders arról is beszélt: több millió holland állampolgár kifogásolja a főként muszlim bevándorlók beáramlását. A holland muzulmánok 70 százaléka fontosabban tartja a saját vallási szabályait, mint a holland törvényeket. Hollandiában a szociális segélyek több mint 50 százalékát a nem nyugati bevándorlók kapják, akik magasan képviseltetik magukat a bűnözési statisztikákban.

A holland politikus pártja a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a 19 parlamenti frakcióból a kormánypárt alig több mint 20 százalékos szavazataránnyal rendelkezik – olvasható az interjúban.

„Egy erős nemzetállamot hirdető kulturális-konzervatív párt vagyunk. A kereszténységre, judaizmusra és a humanizmusra épülő kultúrában, szigorú bevándorlási politikában és a szigorúan betartott törvényességben hiszünk”

– jelentette ki a politikus.

Geert Wilders optimista azt illetően, hogy a hollandokban mint nemzetnek van jövője, de elmondása szerint előbb-utóbb meg kell változtatniuk a politikájukat.

„Szerencsére vannak olyan erős vezetők az unióban, mint Orbán Viktor, de általánosságban az EU baloldali-liberális vezetői a legnagyobb ellenségeink, amikor nemzetállamunk jövőjéről van szó”

– hangsúlyozta Geert Wilders.

A teljes interjú a Magyar Hírlap oldalán, IDE KATTINTVA érhető el.

Korábban írtuk