A Smer pártfinanszírozási ügyleteiről néhány hete először Bohumil Hanzel, a Smer volt képviselője tájékoztatta a közvéleményt. Hanzel szerint a szponzori adományokért cserébe állami tisztségeket adott a Smer a szponzorok által megnevezett személyeknek.

A hangfelvételen hallható hang arról beszél, hogy „erre az évre 35-öt, a jövő évre kb. 40-et biztosított be és még más dolgokat is. Szó van egy konkrét Fedorról is, aki szintén ügyködött ezek körül, de ez nem jeleneti, hogy „megszorongathatja a golyóimat”, és bejelenti, a pénzt ő szerezte, tehát dönteni is ő fog róluk. Azt is elmondja, szükségesnek tartja, hogy egy párthuzamos pénzügyi struktúra is létrejöjjön a kampányfinanszírozásra és más célokra. (2002-ben Fedor Flašík volt a Smer kampányfőnöke, később szakított a párttal.)

Délben Robert Fico rendkívüli sajtótájékoztatón „abszurd hamisítványnak” nevezte a hangfelvételt mind a tartalma, mind a hallható hang és beszédmodor tekintetében. Szerinte kerestek egy hasonló hangú embert és azzal mondatták fel a szöveget, vagy technikai eszközökkel rakták össze. Fico bejelentette: büntető feljelentést tesz ezekért a „mocsokságokért” a Sme napilap főszerkesztője ellen, és már találkozott is az ügyben Dobroslav Trnka főügyésszel. Fico szerint a sajtó csak azért szedett elő 48 órával a választások előtt 2001-2002-es ostobaságokat, hogy ártson a Smernek. Fico arra számít, ha valahol a napokban egy meggyilkolt embert találnak, a gyilkossággal is őt fogják gyanúsítani.

„Kellemes szexuális élményeket kívánok maguknak!” – így köszönt el az újságíróktól.

(Felvidék Ma)