Fotó: MTI/EPA/BFP
Mentőalakulatok tagjai kutatnak túlélők után a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Davao de Oro tartomány Maco nevű bányászvárosában történt földcsuszamlás után 2024. február 7-én
Hirdetés

A Macóban, helyi idő szerint kedden este történt földcsuszamlás egy aranybánya dolgozóit temette maga alá – mondta el Rosa Ma. Cristina Rosete-Manuel, hozzátéve, hogy 41 alkalmazott után még folyik a kutatás.

A szóvivő tájékoztatása szerint a 45 túlélő közül három ember súlyos állapotban van. Az Apex Mining bányavállalat közleménye szerint a földcsuszamlás két buszt sodort el, amelyben dolgozói utaztak.

A katasztrófavédelmi hivatal Maco körzetében öt falu lakosainak, mintegy 600 embernek az evakuálását rendelte el. A környéken az utak járhatatlanná váltak, és a mobilszolgáltatás is megszakadt.

A szóvivő közölte, hogy a hadsereg nyújt segítséget a rádiókapcsolat létesítésében és a mentési munkákban.

A tartományban január vége óta heves esőzések okoznak áradásokat és földcsuszamlásokat. A Fülöp-szigeteki kormány adatai szerint a természeti katasztrófa, amelynek már több mint 20 halálos áldozata volt, mintegy 800 ezer embert érintett a térségben.

Korábban írtuk