Alekszandr Bortnyikov kedden újságíróknak elmondta, hogy a hatóságok jelenleg próbálják megállapítani mindazok személyazonosságát, akik részt vettek a támadásban, mind Oroszországon belül, mind azon kívül – írja az oroszhírek.hu portál.

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Ukrajna állhat-e a terrortámadás mögött, az FSZB vezetője így válaszolt:

„Úgy gondoljuk, hogy ez így van. Mindenesetre most azokról az információkról beszélünk, amelyekkel rendelkezünk. Ezek általános információk, de nekik [a nyomozóknak] konkrét eredményeik is vannak.”

Bortnyikov a médiának adott nyilatokazatát az orosz főügyészség kibővített igazgatótanácsának ülését követően tette. Az FSZB igazgatója újságíróknak elmondta, hogy a titkosszolgálat mindent megtesz a terrortámadás közvetlen szervezőinek és támogatóinak azonosítása érdekében.

Korábban írtuk

Március 22-én este egy csoport fegyveres támadt a Moszkva Krasznogorszk külvárosában található Crocus City Hall koncert helyszínre, nem sokkal a Piknik zenekar koncertjének kezdete előtt. A 7500 férőhelyes koncertterem a támadás idején majdnem tele volt. A terroristák megölték az őröket, a koncertlátogatókat szemtől szemben lelőtték, majd tüzet gyújtottak, amely gyorsan elterjedt az épületben.

A támadásban legalább 139 ember, köztük három gyermek vesztette életét – jelentette hétfőn Alekszandr Basztrkin, az orosz Nyomozó Bizottság elnöke. A legfrissebb adatok szerint mintegy 200 ember megsérült.

A támadás után az orosz biztonsági szolgálatok 11 embert vettek őrizetbe, akiknek köze volt az incidenshez, köztük azokat, akikről azt feltételezik, hogy a támadást végrehajtó fegyveresek voltak.

A moszkvai Baszmannij bíróság azóta letartóztatott négy másik gyanúsítottat, akiket azzal vádolnak, hogy segítettek a terrortámadás megszervezésében – olvsaható az oroszhírek.hu oldalon megjelent cikkben.