Eddig nem látott videófelvétel terjed az interneten Hollandia újdonsült miniszterelnökéről, Geert Wildersről. A felvételen Wilders többek közt arról beszél, hogy az államnak el kellene ismernie az iszlám ideológiai alapvető erőszakosságát, amelyhez párosul a gyűlölet és a terror, így nincs helye Hollandiában. 

Hirdetés

A múlt heti választásokon a legtöbb képviselői helyet elnyerő Szabadságpárt (PPV) vezetője szerint le kellene zárni a nyugat-európai ország határait a muszlim országokból érkező illegális bevándorlók és menedékkérők előtt, valamint vissza kell vezetni a határellenőrzéseket.

Wilders szerint továbbá le kell bontani az iszlám által kiépített vallási struktúrákat, kezdve a mecsetekkel, különös tekintettel azokra, amelyek külföldi támogatásban részesülnek. A jobboldali vezető szerint szigorúbban kell fellépni a szélsőséges nézeteket vallók ellen, egytől egyig börtönbe kellene zárni őket. Wilders arra is felszólított, hogy az újságokban, médiafelületeken jelenítsenek meg Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat: nem azért, hogy kigúnyolják a vallást, csupán annak érdekében, hogy megmutassák, nem félnek a dzsihadisták fenyegetéseitől. 

Végezetül üzenem az összes muszlimnak, aki nem tiszteli demokráciánkat és szabadságunkat, alapvető értékeinket, akik a Korán által lefektetett szabályokat többre tartják mint a szekurális törvényeket: tűnjenek innen!

– jelentette ki. Hozzátette, egyes becslések szerint ilyen nézeteket vallókból nem kevesebb, mint hétszázezer él jelenleg Hollandiában.

Korábban írtuk

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.