George Clooney egyszer azt mondta: azért nem vállal politikai tisztséget, mert túl sok nővel volt már dolga, túl sokat drogozott, és túl sok bulin vett részt. Ennek ellenére Hollywood ügyeletes szívtiprója Barack Obama demokrata elnökjelölt nem hivatalos tanácsadójává lépett elő.

Az Oscar-díjas színész állítólag abban segít Illinoisállam szenátorának, hogy csiszolgassa imázsát külföldön és belföldön egyaránt. De Clooney itt nem áll meg: Irakkal és a Közel-Kelettel kapcsolatban is hangoztatja véleményét a színes bőrű politikusnak.

Források szerint a 47 éves színész eddig próbálta eltitkolni szoros kapcsolatát az elnökjelölttel, mert attól tart, hogy „playboy” imázsa kárt okozhat Obama kampányának.

A Demokrata Párthoz közel álló személyek azonban felfedték a nagy titkot: Clooney és Obama rendszeresen sms-eznek, e-maileznek, és legalább heti kétszer beszélnek egymással.

„George olyan témákban ad tanácsokat, mint megjelenés, szónoklás, testbeszéd, de folyamatosan e-mailezik Obamának az iraki háborúról és a közel-keleti helyzetről” – nyilatkozta a párt egyik bennfentese, aki hozzátette: a színész a palesztinok oldalán áll, és a feltétel nélküli kivonulást szorgalmazza Irakból.

A szakértők azonban úgy vélik: kettejük kapcsolata nagyon rizikós, mert Obama novemberi győzelme nagyban függ attól, hogy mennyi konzervatív szavazót tud megnyerni. Drámai lenne számára, ha ezek a szavazók úgy tekintenének rá, mint George Clooney-ra, akit egy „hollywoodi balos”-nak tartanak.

(inforadio.hu/Daily Mail)