Közleményt egyelőre egyik fél sem adott ki. Római kormányforrások szerint az európai politika legjelentősebb kérdései szerepeltek a találkozó napirendjén.

Hirdetés

Az olasz kormány egyelőre nem nevezte meg, kit jelöl uniós biztosnak az ismét Ursula von der Leyen vezetésével felálló Európai Bizottságba. Giorgia Meloni várhatóan Raffaele Fitto jelenlegi EU-ügyi minisztert nevezi majd meg, aki a koronavírus-járvány után Rómának ítélt több mint kétszázmilliárd eurós gazdasági helyreállítási csomag felhasználásáért is felelős.

A Melonival folytatott megbeszélés előtt Weber Fittóval találkozott, majd az újságíróknak csak annyit mondott, hogy Raffaele Fittóval minden találkozó jól sikerül.

Weber szerda este Antonio Tajani külügyminiszterrel, az EPP-hez tartozó Hajrá, Olaszország! (FI) vezetőjével találkozott.

Korábban írtuk

Korábbi nyilatkozatok szerint a Meloni-kormány „megfelelő” súlyú portfóliót szeretne az olasz biztosnak, valamint a bizottság egyik alelnöki posztját, mégpedig olyat, amellyel végrehajtó hatalom is jár.