Hétfőn reggel éppen a kutyáját sétáltatta egy genfi az Arve folyó mentén, amikor egy feliratot vett észre az egyik épületen. Megdöbbent.
 


Képernyőfotó: alertesinfos.fr

Radouane L.: Köszönöm, testvérem” – ezt a szöveget olvasta, ami mellé egy koponyát, egy pisztolyt és egy kést rajzoltak, számol be az Origo.

Radouane Lakdim volt az az ámokfutó, aki március 23-án több franciával végzett. A terrorista először a dél-franciaországi Carcassonne városában állított meg egy autót, belelőtt a sofőrbe, majd nyugdíjas borász utasátközvetlen közelről fejbe lőtte. Az utas meghalt, a sofőr túlélte. Ezután ellopta a kocsit, és rálőtt egy éppen arra kocogó rendőrcsapatra, amelynek egyik tagja súlyosan megsérült – emlékeztet a cikk.

A történet itt nem ért véget. Ezután a fiatal terrorista a Carcassone melletti kisváros, Trebes szupermarketéhez hajtott, ahol túszokat ejtett. Egy vevőt és egy hentest helyben agyonlőtt. Egy 45 éves csendőr, Arnaud Beltrame felajánlotta magát túsznak a többi túszért cserébe, amit a terrorista elfogadott. A csendőrt is agyonlőtte, rá azóta hősként emlékeznek a franciák.

Erre a linkre kattintva az Origo honlapján a teljes cikket elolvashatják.