A déli Szindh tartomány kormánya arról számolt be, hogy vasárnap felrobbant egy tartálykocsi a legnagyobb pakisztáni városban, a dél-pakisztáni Karacsiban a repülőtérre vezető úton.

Hirdetés

A Beludzsisztáni Felszabadítási Hadsereg (BLA) hétfői közleményében azt írta, hogy a karacsi repülőtérről érkező kínai mérnökök és befektetők konvoját vette célba.

A kínai diplomáciai képviselet tájékoztatása szerint a két kínai állampolgár a Kína által finanszírozott Port Kaszim atomerőmű-projektben dolgozó személyzet gépkocsioszlopa elleni terrortámadásban halt meg. A merényletben egy másik kínai állampolgár és több pakisztáni állampolgár is megsebesült – írta a nagykövetség.

A Geo News helyi televíziós csatorna két halottról és tíz sebesültről számolt be.

Korábban írtuk

Pakisztánban, különösen a délnyugati Beludzsisztánban gyakran kerülnek fegyveresek célkeresztjébe kínaiak. Ez a tartomány szénhidrogénekben és ásványi anyagokban gazdag, de lakossága arra panaszkodik, hogy kirekesztik és megfosztják természeti erőforrásaitól. Ez az ország legszegényebb régiója.

A BLA rendszeresen kínai állampolgárokat vesz célba, azt állítva, hogy a helybeliek nem részesülnek a külföldi befektetők által kitermelt javakból.