Annak a reményének adott hangot, hogy az eredeti uniós szerződések szelleme, betűje alapján járnak majd el, dolgoznak a versenyképességen, hogy Európa újra munkaalapú társadalomként működjön és meg tudja tartani azt az életszínvonalát, ami olyan vonzó sok millió ember számára.

Hirdetés

A kétnapos konferencia zárónapján a fideszes képviselő panelbeszélgetésen vett részt, előadásának azt a címet adta, hogy Vissza a normalitáshoz. Mint mondta, az „az álma, hogy Európa visszatér önmagához, maga mögött hagyva az utolsó pusztító öt évet, ami minden szempontból csak kárt okozott az európaiaknak, a magyar embereknek is”.

„Ebben az utolsó öt évben olyanokat erőltettek ránk, amikre semmi szükség nem volt és amelyekre egyébként az uniós szerződések alapján nem is lett volna mód” – hangsúlyozta.

Korábban írtuk

Véleménye szerint egyre többen akarják, hogy az ukrajnai háborúban Európa hadviselő fél legyen. „Erre semmi szükség. Nem kérdés, hogy ki az agresszor és ki az áldozat, nekünk viszont az a fontos, miként lehet a leggyorsabban a békét elérni. Sajnos azt látom, hogy Európa erről most elfeledkezik” – jelentette ki.

A migrációval kapcsolatban azt mondta, hogy a középpontban már nem annak megfékezése van, hanem az, hogy az a tagállam, amely nem fogad migránsokat, annak pénzbüntetést kell fizetnie. „Ugyanott tartunk, mint kilenc évvel ezelőtt. Akkor sem működött ez a recept, most sem fog működni” – tette hozzá.

Győri Enikő szerint, a woke az egyetlen ideológia, ami az „üdvözítést” jelenti Brüsszelnek, az egyetlen, amit képes elfogadni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Konzervativizmus konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani.

„Nem fogadják el az alapvető szabadságjogokat. Liberálisnak mondják magukat, miközben a szólás-, a gyülekezési és a gondolatszabadság ellen léptek fel” – jelentette ki az uniós parlamenti képviselő.