Azt írták, a Libanoni Karitásszal jó kapcsolatokat ápoló Katolikus Karitász szolidaritást vállal a libanoni lakossággal. A belső menekültté váló libanoniak száma több mint 22 ezerre tehető, és a sorozatos bombázások miatt folyamatosan nő.

Hirdetés

A Libanoni Karitász közvetítésével a humanitárius szervezet a nagy számban érkező kitelepített emberek ideiglenes lakhatásának és élelmezésének biztosításához járul hozzá. A menekülőket oktatási intézményekben, templomokban, kolostorokban és családoknál helyezték el, de sokan a város utcáin kénytelenek aludni, és még többen vannak azok, akik északra vagy Szíriába távoztak.

A Katolikus Karitász a hálózatukhoz tartozók és támogatók felajánlásait kéri, hogy összefogással minél hatékonyabban és gyorsabban tudjanak helyben segítséget nyújtani a károsultaknak.

A segítségnyújtáshoz bankkártyás fizetéssel a www.karitasz.hu honlapon, banki átutalással vagy a 1356-os adományvonal hívásával (hívásonként 500 forint) lehet csatlakozni, „közel-keleti krízis” megjelölés használatával.

Korábban írtuk