Ha a baloldalnak sikerülne eltávolítania Trump elnököt hivatalából vagy gyakorlatilag elvenni teljes hatalmát, Amerika munkásosztálya fellázad, fogalmazott az Egyesült Államokban ismert Michael Savage rádiós műsorvezető.

Savage műsorában Nathaniel West 1939-ben megjelent, A sáska napja című regényének megvalósulására figyelmeztette hallgatóit, azaz annak a napnak az eljövetelére, amikor a középosztály számára kiderül, bármilyen keményen is dolgoznak, társadalmuk becsapta őket. „Ez fog történni ebben az országban. Még nem láttak igazi erőszakot, amit a csőcselék okozott. Látták, milyen erőszakot szítanak George Soros csőcselékei… De A sáska napjának eljövetelét még nem látták”.

A műsorvezető így folytatta: „A polgárháború óta nem volt ennyire megosztott a nemzet. Felrajzolták a harcvonalakat. A gazdagok a szegények ellen. Az illegális bevándorlók a keményen dolgozó középosztálybeli családok ellen. Az alkotmány második módosítását gyűlölő liberálisok a törvényes fegyvertartók ellen… A keresztényellenes kommunista oktatók az istenfélő családok ellen. A republikánus bürokraták a hazafiak ellen”.

Azt is mondta, hogy a polgárháború lassan indul, de úgy fog kirobbanni, mint a Sumter erődítmény (Fort Sumter) esetében: egy ágyúlövéssel. Majd így folytatta: „Figyelmeztetlek benneteket: benneteket, baloldaliakat, akik azt hiszik, hogy ellophatjátok szavazatainkat. Tévedtek. Elegünk van. Elegünk van abból a mocsokból, amit csináltok az egyetemeken. Tűrtük azt a szennyet, ami hollywoodi szennygyáraitokból jön ki. Elegünk van az újságjaitokból áradó gyűlöletből. Elegünk van a CNN-ből kiáramló szennyből és gyűlöletből. De ha meglépitek a következő lépést és ellopjátok az elnökünket, figyelmeztetünk. Mert olyat, mint ami akkor jön, még nem láttatok. Akkor fogjátok meglátni A sáska napját ebben az országban”.

Lovas István