Hirdetés

Az Ursula von der Leyen által Európa legfényesebb demokráciájának tekintett Ukrajnában a televíziókban bizony mindennap megszólalnak náci elemek, akik a műsorokban nyíltan fenyegetik meg az Európai Unió tagállamait – olvasható a cikkben. Hol Lengyelországot, hol Szlovákiát, hol pedig Magyarországot. És nem elszigetelt esetekről, hanem rendszerszintű fröcsögésről van szó.

Ezek a „patrióták” rendszerint egész órákat kapnak arra, hogy kőkorszaki világlátásukat népszerűsítsék az elmúlt két év alatt az észak-koreai mélységekbe zuhant, kézzel irányított ukrán médiában. Az elmúlt időszakban egyre többet szerepel az ukrán televízióban Jevhen Dikij, az egykori Ajdar szabadcsapat zászlóalj-parancsnoka, aki polgárpukkasztó és fenyegető megnyilatkozásairól vált ismertté.

A tiszta elméjűnek nem igazán mondható Dikij – akinek a neve is vadat jelent – legutóbb Magyarországról értekezett az ukrán Espresso TV-ben.

Dikij szerint „Orbánnak meg van ígérve Kárpátalja. (.) Minden más megye az Oroszországi Föderáció ellenőrzése alá kell, hogy kerüljön, amennyiben elvesztjük a háborút. A lengyelek és a románok elutasították az ajánlatot abban az időben, amikor felajánlották nekik. Volt elég eszük ehhez. De Orbánnak nem. Orbánnak fel van ajánlva Kárpátalja. Tökéletesen emlékezünk arra, amikor 2022. február 25-én a magyar hadsereg harci állásokat vett fel a határ mentén. Aztán pedig meséket meséltek arról, hogy mindez csak azért történt, mert nagy mennyiségű menekültet fogadtak be. De, ahhoz, hogy nagy mennyiségű menekültet fogadjanak be, nem kell pontonhidakat felállítani. A pontonhidakat azért állítják fel, hogy a Tiszán keresztül bejöjjenek a tankok. Úgy gondolom, hogy ha Kijev elesett volna, akkor nekik ez egy jelzés lett volna a bejövetelre. És olyan jelszó alatt, hogy megmentjük Kárpátalját Putyintól.”

Korábban írtuk

A korábbi parancsnok ezután arról értekezett, hogy „Orbán arról álmodik, hogy elveszítjük a háborút. Nem is álmodozik, hanem biztos benne. Más lehetőséget kizár. Meg kell érteni, hogy amennyiben elveszítjük, úgy lesz egy egymilliós, feltüzelt hadseregünk, mely épp visszavonul. Így felmerül a kérdés, hogy hol lesz az a határ, ahova visszavonulunk? Ebben az esetben ez nem rossz terv, a legutolsó lehetőség, de lennie kell, hogy megszálljuk Magyarországot, és kiviszünk oda húszmillió ukrán menekültet. És akkor megnézném, hogy mit csinálna Orbán harmincezres serege, mely nem harcolt egy napot sem az életben, mit fog csinálni? Az észak-atlanti szerződés ötödik cikkelye pedig nem működik, maguk írták meg úgy, hogy csak konzultálniuk kell támadás esetén. Nekünk meg a megszálláshoz elegendő harminc óra. Ezért Orbán helyében átgondolnám, hogy jó-e az neki, ha mi elveszítjük a háborút”.

A további hajmeresztő idézeteket IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatják el.