Pauline Krikke, Hága polgármestere sokáig próbálta a média előtt titkolni, hogy saját városának migránsok lakta negyedében rabolták ki még március elején, ám amikor a holland RTL rábukkant az ügyre, Krikke nyilvánosan is beszámolt róla.
 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A polgármestert Hága Schilderswijk nevű külvárosában rabolták ki, miközben este 9 után nem sokkal egy villamosra várt. 

Egy férfi letépte a válláról a táskáját és elrohant vele.

Krikke azt nyilatkozta, mindez rettentő gyorsan történt. Először megpróbált a rabló után eredni, de az már eltűnt, így jeletette az esetet a rendőrségnek. Úgy érzi, a támadás nem a személye ellen szólt, csupán „rossz időben voltam rossz helyen”. Bár bevallása szerint sokkolta az eset, továbbra sem akar hivatali autóban közlekedni, és már másnap ismét gyalogosan rótta Hága utcáit.

A rendőrség nem sokkal később ugyan egy sajtónyilatkozatban beszámolt az esetről, azoban abból kihagyták az áldozat nevét. 

Az Al Jazeera szerint a vezetők által a béke és igazság városaként bemutatott Hágát az Iszlám Állam szimpatizánsai már jó ideje Dzsihad Városnak becézik, ezen belül Schilderswijkre pedig a média nem egyszer „sharia háromszögként” utal. 2014-ben az itt élők több mint 90 százaléka bevándorló volt.

(demokrata.hu)