Hajléktalanok osztották szét Ferenc pápa „keresztény zsebkönyvét” a Szent Péter téren levő hívőknek nagyböjt első vasárnapján.

A zsebben elférő, harmincoldalas könyvecskét többek között száz római hajléktalan osztotta szét a pápának a téren délben mondott beszéde után. Hajléktalanok most először segítettek egy pápának.

Az egyházfő a kiadványt útmutatónak szánta a bátor keresztények számára, jó tanácsokkal a hívő ember mindennapi életéhez. A Ferenc pápa által összeállított könyvben szerepel a tízparancsolat, az erények és bűnök felsorolása, valamint pápai útmutatást ad ahhoz is, miként kell a hívőknek helyesen gyónniuk.

Nem ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa keresztény útmutatásként szolgáló könyveket oszt vasárnap a Szent Péter téren. Decemberben a hívők ingyenes imakönyvet kaptak az alapvető imádságokkal, ezt megelőzően az evangélium zsebkönyv formátumú kiadását, valamint rózsafüzért is gyógyszeres dobozra emlékeztető csomagolásban, „a lélek gyógyítására”.

Vasárnap Ferenc pápa és a római kúria mintegy száz tagja, közöttük bíborosok és püspökök, húsvét előtti lelki gyakorlatra vonultak vissza a Rómától alig harminc kilométerre levő Ariccia egyik kolostorába, ahogyan tavaly is történt. Ferenc pápa az első egyházfő, aki a nagyböjti lelki gyakorlatot paptársaival nem a Vatikánban tartja. Az egyházfő és a kúria tagjai autóbusszal indultak Aricciába. Pénteken térnek vissza a Vatikánba, így addig elmaradnak a magánaudienciák és az általános meghallgatások is.

MTI