A tájékoztatás szerint a Gázai övezet északi részén lévő Gázavárosban lakóépületet ért légicsapás, amelyben ketten meghaltak és többen megsebesültek. Tüzérségi támadás érte továbbá a város több más körzetét.

Hirdetés

Tüzérségi támadást jelentettek Rafah több, északi körzetéből is, az áldozatok pontos számát egyelőre nem tudni.

Az övezet középső részén lévő Deír el-Balahból légitámadásról számoltak be.

Izraeli katonák razziáztak a Ciszjordánia északnyugati részén lévő al-Faraa menekülttáborban, valamint Túl-Karm város egyik külső körzetében is, a hadsereg által terrorellenesnek minősített műveletnek két palesztin halálos áldozata van, többen megsebesültek – derült ki a Wafa palesztin egészségügyi forrásokra hivatkozó jelentéséből.

Korábban írtuk

Az IDF közleménye szerint a razziák során robbanószerkezeteket foglaltak le.

A gázai háború októberi kezdete óta a hírügynökség adatai szerint 533 palesztint öltek meg Ciszjordániában – beleértve Jeruzsálemet is –, több mint 5200-an pedig megsebesültek.

Mindeközben Cindy McCain, az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) vezetője vasárnap bejelentette, felfüggesztik a Gázai övezetbe szánt humanitárius segélyek kiosztását az amerikaiak által felépített tengerparti móló közelében; a döntést az IDF szombati, túszszabadító műveletével indokolta, kiemelve, hogy a WFP aggódik munkatársai biztonságáért.

A hadsereg a gázai Nuszeirát menekülttáborban végrehajtott akciója során több izraeli túszt kiszabadított, ám a műveletnek legkevesebb 274 palesztin halottja és mintegy 700 sebesültje volt, továbbá, mint azt McCain bejelentette, rakétatámadás érte a WFP két raktárát, egyik dolgozója pedig szintén megsebesült.