Az izraeli–palesztin háború kirobbanása óta az Olaszországban élő bevándorlók között egyre erősebb az iszlám radikalizálódás. A legfrissebb sajtóhírek szerint az olasz hatóságok egy 28 éves marokkói férfit tartóztattak le iszlám propaganda terjesztése miatt Milánóban. A férfi a felnőtt kísérő nélkül érkezett kiskorú migránsoknak fenntartott központban kulturális közvetítőként tevékenykedett.

Hirdetés

Az olasz antiterrorista csoportok átfogó nyomozásának köszönhetően kiderült, hogy az afrikai férfinak már korábban is volt dolga a hatóságokkal személyek, vagyon és kábítószer elleni bűncselekmények elkövetése miatt, a közelmúltban pedig terrorcselekményre való felbujtás miatt – számolt be róla a Magyar Nemzet római tudósítója.

A hatóságok kivizsgálást indítottak a férfi ellen nemzetközi terrorizmus gyanújával. A nyomozások során kiderült, hogy a közel-keleti konfliktus kirobbanását követően egyre agresszívabb megfélemlítéseket tartalmazó videókat tett közzé az interneten. Pusztulással fenyegette a nyugati világot és mindazokat, akik letérnek az Allah által kijelölt útról.

A gyanúsított olyan videófelvételeket is közzétett az interneten, amelyen fegyverek használatát mutatja be, amelyek a dzsihád megvívásához szükségesek. Ezeket a videókat többek között Giorgia Meloni miniszterelnöki hivatalába is elküldte, jelezve, hogy az idő elérkezett, készüljenek a szent harcra.

Korábban írtuk

Matteo Salvini, a Liga főtitkára és más kormánytagok is tisztátalannak számítottak, tehát a kiirtandó személyek listáján voltak. Az olasz hatóságok végül a letartóztatása mellett döntöttek, mivel úgy ítélték meg, hogy a fiatal bevándorlók körében is szélsőséges propagandát folytathat – írja a beszámoló.

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.