Fotó: MTI/EPA-ANSA/Andrea Fasani
Tûzoltók dolgoznak a repülõgép-szerencsétlenség helyszínén Milánó külvárosában 2021. október 3-án, miután egy öt utast és egy pilótát szállító kisrepülõgép egy irodaházra zuhant.
Hirdetés

A Pilatus PC-12 típusú kisrepülőgép a milánói Linate repülőtérről indult a szardíniai Olbiába. Szemtanúk beszámolói szerint a kisgép motorja kigyulladt. A román pilóta vezette gép a startot követő tizenegy perccel egy irodaépületre zuhant, amely szintén lángra kapott.

Hírügynökségek szerint a pilóta és egyben a gép tulajdonosa a román-német kettős állampolgár Dan Petrescu volt, aki Románia leggazdagabb vállalkozói közé tartozik. A repülőgépen utazott a 68 éves ingatlanmágnás 65 éves, román-francia kettős állampolgár felesége, és a pár 30 éves fia, Dan Stefan Petrescu is.

Korábbi értesülések szerint a gép utasai külföldi turisták voltak, egyes sajtójelentések szerint francia állampolgárok. Az olasz hatóságok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a halottak azonosítása még folyamatban van. Az áldozatok egyike egy gyermek volt.

A kétemeletes épületben keletkezett tűz eloltására a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki. Az irodaház felújítási munkálatok miatt a baleset idején szerencsére üresen állt.

Giuseppe Sala milánói polgármester személyesen érkezett ki a helyszínre, hogy összehangolja a mentési munkálatokat. Az olasz légiközlekedési hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

Korábban írtuk