Hirdetés

Egy 63 éves férfi életét vesztette, mert rádőlt egy fa a Lyontól délkeletre található Roche településen – közölte a helyi prefektúra. A sofőr a gépkocsijára dőlt fát próbálta meg félretolni mások segítségével, amikor a hó súlya alatt egy másik fa rájuk zuhant, és agyonütötte őt. A balesetben egy 27 éves férfi is megsérült.

A folyamatos és erős havazás következtében Lyon környékén két nagyfeszültségű vezeték meghibásodása miatt állandósultak az áramkimaradások péntekre virradó éjjel.

„Jelenleg 330 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás. Rengeteg a hó. Éjszaka nehezek voltak a körülmények, és nehéz megmondani mikorra tudjuk helyreállítani a szolgáltatást” – mondta Robin Devogelaere, az Enedis áramszolgáltató kommunikációs igazgatója a francia hírügynökségnek.

„Rendkívül súlyos a helyzet, mert egyetlen körzetre koncentrálódik. Ezért is jelentősek a károk az elektromos hálózatban. Kidőlt fák, hótól roskadozó faágak, amelyek megfagytak és áramszüneteket okoznak. A tapadó hó beborítja az elektromos vezetékeket” – tette hozzá.

A havazás a reggeli órákban jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben is: Grenoble és Lyon környékén szünetelt a vasúti közlekedés, a teherszállító járműveknek pedig megtiltotta a rendőrség a közlekedést.