A rendőrségi közlemény szerint feltehetően egy Romániából és egy Indiából származó család tagjai vannak a halottak között.

Hirdetés

A hatóságok csütörtökön hat holttestre, majd pénteken további két tetemre bukkantak a kanadai-amerikai határ melletti mocsaras régióban, Akwesasne-ban, Montrealtól mintegy 120 kilométerre nyugatra.

A rendőrök a csónakjával eltűnt Casey Oakest keresték a környéken, így akadtak rá a holttestekre. A 30 éves férfit nem találták meg.

Az akwesasne-i rendőrség tájékoztatása szerint az egyik elhunyt gyermek, aki még nem volt hároméves, kanadai útlevéllel rendelkezett, és a másik gyermek is kanadai állampolgár volt.

A két család feltehetően illegálisan próbált meg átjutni Kanadából az Egyesült Államokba – mondta el egy pénteki sajtótájékoztatón az akwesasne-i rendőrség illetékese. Mint hozzátette, a térségben, ahol a holttesteket találták, szerda éjszaka rosszak voltak az időjárási viszonyok.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök közleményében „szívszorító helyzetként” írta le a történteket.

„Meg kell értenünk, mi történt, hogyan történt, és mindent el kell követnünk azért, hogy minimálisra csökkentsük az esélyét annak, hogy ez még egyszer megtörténjen” – hangsúlyozta.

Korábban írtuk