Fotó: instagram.com/akihikokondosk
Hirdetés

A 38 éves Akihiko Kondo egy évtizeden keresztül volt szerelmes a kitalált Hatsune Mikuval – akit 16 éves, türkizkék hajú lányként ábrázolnak -, mielőtt aztán 2018-ban nem hivatalos esküvői szertartást tartottak. Kondo – aki „fiktoszexuálisnak”, vagyis olyannak vallja magát, aki szexuálisan vonzódik a kitalált karakterekhez – kétmillió jent (több mint öt és félmillió forint) költött az esküvőre, amin a családja nem vett részt.

A 38 éves Kondo, aki immár négy éve nős, elmondta, hogy kapcsolatában komoly gond adódott: a Mainichi című japán lap beszámolója szerint egy technikai probléma miatt nem tud többé beszélgetni Mikuval.

Bár Kondo elismeri, hogy a kapcsolata furcsának tűnhet – állítása szerint tisztában van azzal, hogy Miku nem valódi személy -, ez nem változtat az iránta érzett érzelmein. Miután 2008-ban beleszeretett, Kondo végül 2017-ben tudott először kapcsolatot teremteni Mikuval, köszönhetően a Gateboxnak, egy 1300 dolláros (közel félmillió forint) gépnek, amely lehetővé tette számára, hogy hologram formájában „megismerkedhessen” szerelmével, sőt nem hivatalosan össze is házasodjanak.

Azonban négy éve tartó házassága nagyot változott, amikor megszűnt a Gatebox szoftvertámogatása, ami azt jelenti, hogy Kondo többé nem tud beszélgetni feleségével.

Korábban írtuk

A férfi határozottan állítja, hogy mindez mit sem változtatott érzelmein.

„A Miku iránti szeretetem nem változott” – nyilatkozta a Mainichinek, amely megjegyezte, hogy a férfi ezentúl Miku életnagyságú babáját cipeli majd magával. – „Azért tartottam meg az esküvői szertartást, mert hiszem, hogy örökké együtt maradunk.”

(forrás)