Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

Szinte naponta lehet olvasni újabb és újabb amerikai felajánlásokról, amellyel „Uncle Sam” az ukránokat támogatja az oroszokkal szemben. A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: Washington már 25 milliárd dollárnyi felajánlást tett Kijev részére, többek közt a legmodernebbnek számító Himars rakéta-sorozatvető rendszereket és NASAMS légvédelmi rendszereket adott át.

Az adományok pedig megtérülhetnek az USA számára, hiszen jó reklámnak bizonyultak. Na, nem országimázs szempontjából:

az amerikai technológia Ukrajnában mutatott sikerei számos európai országot arra sarkalltak, hogy a jövőben ezekkel a harceszközökkel erősítsék meg védelmi képességeiket.

Az elmúlt hetekben több államban – köztük Svédországban és Lettországban – is bemutatták a Himars rendszert, amerikai tisztviselők szerint pedig már meg is kezdődtek az előzetes tárgyalások néhány partnerrel a beszerzésekről.

A trendeket figyelembe véve az elkövetkező években tehát valószínűleg tovább fog bővülni az Egyesült Államok európai piaca, a hagyományosan amerikai technológiákra támaszkodó államokkal, mint Lengyelország vagy Románia, újabb üzleteket üthet nyélbe Washington – írta a Magyar Nemzet.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk