Rendkívül dühös a Fehér Ház, amiért még a baloldali sajtó is Joe Biden amerikai elnök koráról és népszerűtlenségéről cikkezik – árulta el egy interjúban a New York Times amerikai lap kiadója, A.G. Sulzberger.

Hirdetés

„Történelmileg a legnépszerűtlenebb hivatalban lévő [elnök], és ő a legidősebb férfi, aki valaha is betöltötte ezt a tisztséget. Mindkét tényről részletesen beszámoltunk, és a Fehér Ház rendkívül feldúlt volt emiatt”

– idézi Sulzberger szavait a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A baloldali lapkiadó persze nem látja ugyanolyan fontosságúnak Biden korát, mint Donald Trump volt elnök „jogi problémáit”.

„Ezek különbözőek. De mindkettő igaz, és a nyilvánosságnak mindkettőről tudnia kell. És ha az egyik oldalt felnagyítod, vagy a másikat lekicsinyled, akkor hosszú távon egyik félnek sincs oka megbízni benned”

– mutatott rá Sulzberger.

Biden az elmúlt hónapokban több alkalommal csinált magából bohócot a nagy nyilvánosság előtt, így a republikánusok már régóta kongatták a vészharangot az elnök alkalmasságával kapcsolatban – írja a Magyar Nemzet.

Az államfő korával és szellemi hanyatlásával kapcsolatos kérdések akkor kerültek a fősodratú médiában is az érdeklődés középpontjába, amikor a minap Robert Hur, a Biden dokumentumkezelési ügyét vizsgáló különleges ügyész jelentésében azt írta, hogy részben a „jelentősen korlátozott memóriája” miatt nem emel vádat az elnök ellen – idézi fel a Breitbart amerikai hírportál.

A jelentésre reagálva az elnök dühösen kikérte magának a memóriája állapotával kapcsolatos vádakat, azonban a nemzetközi sajtó képviselői előtt is hozta a formáját: Mexikó elnökének nevezte Abdul Fattah al-Sziszi egyiptomi vezetőt.

Az elnök baklövései a jelek szerint a választók számára sem maradnak észrevétlenek. Az ABC News amerikai hírtelevízió felméréséből az derül ki, hogy a független szavazók 91 százaléka és a demokraták 73 százaléka is aggódik az elnök szellemi hanyatlása miatt – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Korábban írtuk