Joe Biden az elnökjelöltségtől történt hat héttel ezelőtti visszalépése óta első alkalommal vesz részt Kamala Harris oldalán választási eseményen. Az elnök korábban ígéretet tett arra, hogy támogatni fogja alelnökének kampányát, aki az ő visszalépésével válhatott a Demokrata Párt elnökjelöltjévé.

Hirdetés

Ben LaBolt, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója hétfőn közölte, hogy a következő időszakban Joe Biden több választási eseményen is részt vesz majd.

Kamala Harris a Pennsylvania állam nyugati részén fekvő Pittsburgh város ünnepi felvonulásához (Labor Day Parade) kapcsolódóan tart beszédet, amelyben az előzetes közlés szerint a többi között az amerikai acélipar hazai kézben tartásáról beszél majd, valamint a munkások érdekeinek védelméről. Pittsburgh a második legnagyobb amerikai acélipari vállalkozás, a U.S. Steel vállalat székhelye.

Korábban írtuk

A nagy múltú amerikai cég megvásárlásának szándékát tavasszal jelentette be a japán Nippon. Joe Biden akkor azt közölte, hogy ellenzi a vállalat külföldi tulajdonba kerülését.

Pennsylvania állam egyike azon szövetségi államoknak, ahol eldőlhet az elnökválasztás novemberben, ezért demokraták és republikánusok erőteljes kampányt folytatnak ott.

Donald Trump a közösségi médiában a Labor Day alkalmából közzétett ünnepi üzenetében azt írta, hogy elnöksége idején az amerikai érdekeket védő méltányos szabadkereskedelmi megállapodások révén eszközt adott a vállalatok és dolgozóik kezébe a virágzáshoz, és úgy vélte, az elmúlt három és fél évben a munkások is megszenvedték az üzemanyagok, a szállítás és az élelmiszerek árának jelentős emelkedését.

Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban, de a szavazatok előzetes leadásának lehetősége több szövetségi államban már szeptemberben megnyílik.